RAHKAJÄÄTELÖ

27. joulukuuta 2016

Tämä postaus raikkaasta rahkajäätelöstä on viime kesältä, kopioin sen nyt jatkamaan uutta blogia! 

Itse tehty jäätelö on siitä kiva, että se on lisäaineetonta, jos valitset luonnollisia raaka-aineita ja kun itse sen teet, tiedät tarkalleen mitä se pitää sisällään. Makuja voi varioida ihan loputtomiin oman maun mukaan.
Vielä pitää kokeilla ainakin polkkakarkki ja kookos-suklaa jäätelöä! Mustikkakin voisi toimia... Makuja joita tekisi mieli, voisi keksiä ihan loputtomiin, haha! Tähän ei tarvitse edes jäätelökonetta. Jätskivohveleita löytyy ainakin suurimmista ruokakaupoista jäätelöaltaan läheisyydestä. 



  Rahkajäätelö




2dl kuohukermaa

250g pehmeää rahkaa
2 kananmunaa
1 dl glukoosisiirappia (Dansukker)
1/2 dl sokeri
2 tl vaniljasokeria

Persikka

Persikkasosetta (Bonne)

Sitruuna-valkosuklaa

1 sitruunan kuori
 n. 80g valkosuklaata rouheena


jäätelövohveleita


Vatkaa kuohukerma vaahdoksi ja mausta vaniljasokerilla, lisää rahka kerman joukkoon. Vatkaa myös huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaahdoksi, lisää loppuvaiheessa glukoosisiirappi.

Yhdistä seokset keskenään ja sekoita varovasti tasaiseksi.

Valitse haluamasi maku jäätelöön, tai jos haluat valmistaa molempia makuja, kannattaa silloin tehdä kaksin kertainen annos jäätelömassaa ja jakaa se puoliksi, kahteen eri kulhoon, ennen maustamista.

Lisää toiseen puoleen massaa maun mukaan persikkasosetta ja toiseen puoleen rouhittu valkosuklaa, sekä raastettua sitruunan kuorta. 

Ota kaksi laakeaa vuokaa ja kaada seokset niihin, peitä kelmulla ja nosta vuoat pakastimeen.
Sekoita massoja pakastamisen alkupuolella n. 20 min. välein pari kertaa ja pakastuksen lopulla vielä pari kertaa.

Pakasta n. 5h tai yön yli.¨

 Ota jäätelö sulamaan hetki ennen tarjoamista!

XOXO



Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

FOLLOW ME ON INSTAGRAM @MIIASAARIN

© M I A Creative. Design by FCD.