KASTEJUHLAN LAKKA-KINUSKI TÄYTEKAKKU

10. toukokuuta 2017



Mulla oli kunnia päästä tekemään ihanan kummityttöni kastejuhlaan hänen elämänsä ihka ensimmäinen kakkunsa. Vanhempien toiveesta toteutettiin lakka-kinuski täytteinen täykkäri suloisella vaalenpunaisella ombre -kuorrutteella. Mikäs sen paremmin pienen tytön ensimmäisiin juhliin sopisikaan? 

Kakkukuvaukset jäivät muutamaan hassuun räpsäisyyn siinä ristiäisaamun kiireessä, mutta muutaman kuvan onnistuin kuitenkin nappaamaan tästä suloisuudesta teille. En ennen ollut toteuttanut tällaista liukuvärjättyä kakkua, joten tässä oli oma jännitysmomenttinsa. Pikkuisen perhe oli tyytyväinen kakkuun ja pieni prinsessa sai kauniin nimen, joten en voisi olla enempää kuin tyytyväinen. Sekä niin onnellinen että sain kunniatehtävän olla kummitäti  

Loppuun vielä vinkki jos mietit kastelahjaa, niin kummilahjaksi valikoitiin Lumoava Hali Kastesormus ja ihan hirvittävän söpö villapalloista ja puuhelmistä käsintehty "JOTAIN SOMAA" -tuttinauha. Lahja oli oikeastaa tosi helppo valita, koska tuo Luomava Hali kastesormus on tosi kaunis ja ajatuksena olisi jatkaa tätä sarjaa, kunhan pikkuinen hieman kasvaa.


LAKKA-KINUSKI TÄYTEKAKKU


4 munan sokerikakkupohja LASITEKNIIKALLA + 1/3 osa toisesta pohjasta, eli yksi ylimääräinen kerros!

(käytin tähän kakkuun 22cm vuokaa ja 2tl leivinjauhetta!)


KINUSKIVAAHTO

3dl kuohukermaa
2dl fariinisokeria
2dl vipikermaa
vaniljakreemijauhetta (Sallinen)

Mittaa kattilaan kerma ja fariinisokeri. Anna kiehahtaa, mutta älä keitä sen kauemmin. Jäähdytä huoneenlämmössä ja säilytä jääkaapissa yön yli.
Seuraavana päivänä vaahdota kinuski, sekä vispikerma erillisissä kulhoissa. Yhdistä vaahdot keskenään ja lisää vaniljakreemijauhetta sen verran että täyte jämäköittyy hieman.


LAKKAMOUSSE

200-300g lakkahilloa
200g maustamatonta tuorejuustoa tai mascarponea
2dl kuohukermaa
vaniljakreemijauhetta (Sallinen)

kostuttamiseen vaniljamaitoa ja lakkahilloa

Vatkaa kerma ja lisää tuorejuusto joukkoon. Mausta lakkahillolla maun mukaan ja jämäköitä vaniljakreemijauheella.

Valmista kakkupohja mielellään jo edellisenä päivänä ja kääri pohja kelmuun odottamaan täyttöä! Kinuskivaahto tulee myös tehdä niin, että se saa vetäytyä yön yli kylmässä, jotta  se vaahtoutuu riittävästi.

Kasaa kakku reunakalvotettuun irtopohjavuokaan (kakusta tulee aika korkea, jolloin se tulee reunojen yli, kalvo helpottaa kasaamista)

Kostuta jokaisen kerroksen kakkupohja reilulla kädellä maidolla, johon on sekoitettu vaniljasokeria. Sivele jokaisen kerroksen väliin kakkupohjan päälle lakkahilloa maun mukaan. Lado kinuskivaahto, sekä lakkamousse molemmat omiin kerroksiinsa. Anna kakun jähmettyä jääkaapissa muutama tunti, tai mieluiten yön yli ja kuorruta!

Kuorruttamiseen tein diplomaattikreemin, eli puolet vispikermaa ja toinen puoli valmista vaniljakreemiä, jotka ovat sekoitettu toisiinsa. Jaoin valmiin kreemin kolmeen osaan, joista kaksi osaa värjäsin vaalenpunaisella elintarvikevärillä eri sävyisiksi.

2 kommenttia

  1. Apua miten kaunis kakku!!!<3 Olet kyllä niin taitava leipuri! Eihän tuota kakkua raaskisi syödä! :D

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

FOLLOW ME ON INSTAGRAM @MIIASAARIN

© M I A Creative. Design by FCD.