ROUHEA SUKLAAMOUSSEKAKKU

7. syyskuuta 2017















Olen pitkään etsinyt täydellistä kakkuvatia, mieluiten jalallista, johon löytyy myös kaunis kupu. Nyt etsinnät taisivat loppua - Tämä Pentikin Tilda kakkuvati on niin kaunis kaikessa yksinkertaisuudessaan! Tilda on täydellinen kun siihen yhdistää tämän kuvun.

Tässä resepti ihanaan suklaamoussekakkuun, jonka massaan lisäsin suklaasulan lisäksi rouhittua suklaata - näin muuten niin samettiseen kakkuun tulee kivasti tekstuuria ja purutuntumaa. Tämän kakun kelpaa tarjoilla vaikkapa juuri Tilda vadilta!



SUKLAAMOUSSEKAKKU

Pohja

175g dominokeksejä
45g voita

Kakkumassa

100g tummaasuklaata
150g maitosuklaata (50g rouhittuna)
200g maustamatonta tuorejuustoa
2dl vispikermaa
2 kananmunan valkuaista
3/4dl sokeria
1tl vaniljasokeria
4 liivatetta+1rkl kiehuvaa vettä


Valmista pohja: murskaa dominot ja lisää joukkoon voisula. Painele keksipohja 22cm irtopohjavuokaan. Nosta vuoka odottamaan jääkaappiin. Reunoilla kannattaa käyttää reunakalvoa tai suihkaista vuokasprayta ja tomusokeroida, näin saat kauniin ja siistin reunan! 

Laita liivatteet likoamaan ja aloita kakkumassan valmistus: sulata suklaat (100g+100g) ja siirrä suklaasula jäähtymään hetkeksi. Rouhi loppu suklaa. Vatkaa valkuaiset + sokeri kovaksi vaahdoksi, sekä vispikerma toisessa kulhossa. Jätä kermavaahto löysähköksi!

Sekoita tuorejuusto ja suklaat sekaisin. Kiehauta vesitilkka ja sekoita liivatteet sen joukkoon. Lisää liivate massaan ohuena nauhana kokoajan sekoittaen. Lisää joukkoon kerma -ja valkuaisvaahdot. Mausta vaniljasokerilla!

Kaada kakkumassa vuokaan keksipohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa yön yli.

Nosta kakku tarjoiluastialle ja koristele esim. tuorein vadelmin ja macaronsleivoksin!


Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

FOLLOW ME ON INSTAGRAM @MIIASAARIN

© M I A Creative. Design by FCD.