IHANA TUMMASUKLAA MOUSSEKAKKU

27. lokakuuta 2017



Sain runsaasti reseptipyyntöjä myös tästä sydämenmuotoisesta tummasuklaa moussekakusta, joten tässä olisi suurpiirteinen resepti. Valitettavasti ihan tarkkoja määriä ainesosiin ei enää ole muistissa, mutta ainesosat ja määrät jotka riittävät yhteen/kahteen pienempään kakkuun tulevat tässä!

Josset vielä huomannut reseptiä ihanaan mango-valkosuklaa moussekakkuun, kurkkaa se TÄSTÄ

Ihanaa perjantaita! 



TUMMASUKLAA MOUSSEKAKKU

Pohja


1dl tummaa kaakaojauhetta
2dl fariinisokeria (tai tummaa muscovado sokeria)
2,5dl vettä
125g voita
1,75dl sokeria
3,5dl vehnäjauhoja
½tl ruokasoodaa
½tl leivinjauhetta
½tl vaniljasokeria
2 kananmunaa


Täyte

(huomaathan että nämä eivät ole tarkat mitat ja ne kannattaa suhteuttaa vuoan koon mukaan!)

n. 150g mascarponea
2,5dl vispikermaa
n.120-150g tummaasuklaata
3 liivatetta
ripaus sokeria

Valmista pohja: kiehauta vesi ja lisää siihen kaakaojauhe ja fariinisokeri. Sekoita tasaiseksi ja siirrä syrjään. Sekoita kulhossa jauhot, sooda ja leivinjauhe.

Vatkaa sokeri ja pehmeä voi vaaleaksi vaahdoksi. Lisää vaniljasokeri, yksi kananmuna ja heti perään lusikallinen jauhoja. Lisää toinen kananmuna ja loput jauhoista varovasti vatkaten. 

Sekoita kaakaoseos taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Paista leivinpaperilla vuoratulla uunipellillä 175c 25-30min. Anna pohjan jäähtyä ja leikkaa sitten sopiva pala moussekakun pohjaksi. Tästä pellillisestä pohjaa riittää 2-3 pieneen kakkuun pohjat!


Valmista kakkumassa: laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi ja vatkaa joukkoon mascarpone, mausta sokerilla. Sulata suklaa, anna hieman jäähtyä ja lisää massaan. 


Lämmitä kattilassa tilkka vettä ja lisää joukkoon liivatteet - anna jäähtyä hieman ja lisää kakkumassaan kokoajan sekoittaen.

Kaada kakkumassa silikonimuottiin ja laita viimeiseksi päälle sopivan kokoinen pala kakkupohjaa. Jätä vuoka hieman vajaaksi, jotta saat pohjan paineltua päälle! 

Aseta kakku tasaiselle alustalle pakkaseen ja anna olla siellä yön yli. Irroita kohmeisen kakun päältä muotti, suihkuta suklaaspray kakun päälle tasaisesti ja koristele! Kakku sulaa syömäkelpoiseksi muutamassa tunnissa.

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

FOLLOW ME ON INSTAGRAM @MIIASAARIN

© M I A Creative. Design by FCD.