MIRROR GLAZE MANGO-PASSION MOUSSEKAKKU

4. huhtikuuta 2018


Tässä mun ensimmäinen mirror glaze kakkukokeilu - mango moussekakku passion-persikkasydämellä ja browniepohjalla. En ollut ehtinyt leipoa pitkään aikaan, joten tässä oli sopivasti kaivattua haastetta leivontainspiksen taltuttamiseen. Ja vitsit tää oli hyvää ja muutenkin tosi kiva!

Peilikiilteeseen en ollut ihan sataprossaa tyytyväinen, tai lähinnä kiilteen sävyyn ja levittymistapaan tummemmassa kohdassa. Kuitenkin kaikki sujui aika hyvin - ei mirror glaze ollutkaan ollenkaan niin vaikea kuin miltä se näyttää! 


Reseptiä tähän kakkuun toivottiin muutamaan otteeseen Instassa, joten yritän parhaani mukaan saada selkokielisen ohjeen kakun toteutukseen. Kivaa, kun tämä herätti teissä kiinnostusta! 

Kakku on tehty silikoniseen sydänmuottiin ja tästä reseptistä riittää kahteen pieneen kakkuun. 



MANGO-PASSION MOUSSEKAKKU



Browniepohja

80g tummaa suklaata
125g voita
2dl sokeria
2 kananmunaa
1tl vaniljasokeria
2rkl tummaa kaakaojauhetta
1,75dl vehnäjauhoja

Täyte

1 vispikerma
200 vaniljarahkaa
200g vanilja tuorejuustoa
3/4dl sokeria
255g mangoa sokeriliemessä (soseuta)
1 passionhedelmä
2rkl mangosäilykkeen mehua
5 liivatetta



PERSIKKA-PASSIONSYDÄN


260g persikkasosetta
1 passionhedelmä
6g liivatelehtiä


MIRROR GLAZE


1,5dl glukoosisiirappia
1,5dl sokeria
0,75 vettä
1dl kondensoitua maitoa
150g valkosuklaata
10g liivatelehtiä


Valmista browniepohja: 

Sulata voi ja paloiteltu suklaa kattilassa, sekoita tasaiseksi. Lisää joukkoon sokerit ja munat yksitellen. Lisää loput aineet. Sekoita hyvin ja paista n. 15-20 minuuttia 175c isossa irtopohjavuoassa tai pellillä. Vahdi ettei pohja kuivu, se saa jäädä keskeltä suht löysäksi tahmeaksi! Anna pohjan jäähtyä hyvin ja leikkaa sopivan kokoinen pala.

Valmista persikka-passionsydän:

Liota liivatteet kylmässä vedessä noin 10min. Yhdistä persikkasose ja passionhedelmänliha keskenään ja lämmitä hieman mikrossa - lisää liivatteet joukkoon ja sokoita huollisesti! Kaada seos esimerkiksi pieneen irtopohjavuokaan, joka on vuorattu kelmulla. Aseta vuoka pakkaseen ja anna hyytyä.

Valmista kakkumassa:

Liota liivatteet. Vaahdota vispikerma löysähköksi ja laita syrjään. Yhdistä toisessa kulhossa kaikki muut ainekset hyvin keskenään ja kiehauta pari ruokalusikallista säilykemangon nestettä, yhdistä liivatteet siihen. Lisää liivateseos ohuena nauhana, kokoajan sekoittaen kakkumassaan. Lisää lopuksi kermavaahto ja sekoita. 

Kasaa kakku:

Kaada kakkumassaa vuokaan, jätä hieman alle puolilleen. Lisää vuokaan seuraavaksi sopivan kokoinen pala persikka-passionsydäntä, painele hieman. Kaada jälleen ohut kerros kakkumassaa ja lisää seuraavaksi sopivan kokoinen pala browniepohjaa. Kaada tarvittaessa vielä kerros kakkumassaa. Napauta vuokaa muutaman kerran pöytää vasten, jotta kakkumassa asettuu hyvin joka vuoan kohtaan!
Aseta vuoka suoraan pakkaseen ja anna olla mieluiten yön yli.

Valmista mirror glaze:

Kun kakku on jäätynyt, ala valmistaa peilikiillettä. Laita liivatteet likoamaan ja sillä välin kiehauta pienessä kattilassa glukoosisiirappi, sokeri ja vesi. Paloittele toiseen kulhoon valkosuklaa. Kun glukoosisiiraapi-seos kiehahtaa, kaada se valkosuklaan päälle toiseen kulhoon. Anna seoksen seisahtaa hetki ja sekoita tasaiseksi. Lisää joukkoon vielä kondensoitumaito ja haluttu elintarvikeväri!

VINKKI - värjää koko seos ensiksi valkoisella elintarvikevärillä, jotta saat varmasti halutun loppuvärin aikaiseksi!

Surauta seos tarvittaessa sauvasekoittimella ja siivilöi kuplat. (minä en tehnyt kumpaakaan) Aseta kakun alle alusta, esim suuri lautanen ja sen päälle iso muki tai muu vastaava. Nosta kakku pakkasesta mukin päälle ja ala kuorruttaa kakkua mirror glazella! Anna kiilteen valua muutamia minuutteja ja siisti lämpimällä veitsellä. Siirrä tarjoilualustalle ja laita hetkeksi jääkaappiin.

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

FOLLOW ME ON INSTAGRAM @MIIASAARIN

© M I A Creative. Design by FCD.